Over de Berenbrigade

beren op de weg

Iedereen, groot of klein, komt ‘beren op de weg’ tegen. Die beren kunnen voor kinderen spanning en onrust opleveren thuis of op school. Problemen die kinderen tegen kunnen komen zijn bijvoorbeeld faalangst, steeds ruzie maken of moeite hebben met plannen, organiseren of het afmaken van taken. Problemen kun je bestrijden door het verhaal ervan op papier te zetten en dat doen we bij de Berenbrigade. Als je het uittekent, kun je een patroon ontdekken en kun je er een oplossing bij zoeken. Zelfbedachte oplossingen werken het beste en als je deze oplossing gaat oefenen, leer je nieuwe vaardigheden. Zo krijg je een rugzak vol tools en de regie om ‘jouw beren op de weg’ zelf aan te pakken!

de beer als krachtdier

Beren zijn niet alleen maar problemen, maar een beer is óók een prachtig krachtdier. Krachtdieren beschermen, helpen en geven inzicht in ons alledaagse leven. Een beer weet bijvoorbeeld hoe je de kracht kunt vinden om door te gaan en geeft je een zetje in je rug. De beer wil graag dat je je focust op jezelf, want als je goed naar jezelf luistert, kun je de antwoorden gewoon vinden. De beer zorgt ervoor dat wat je graag wilt, je het ook gewoon gaat doen. Op deze manier helpt de beer om jezelf verder te ontwikkelen.

Je kunt bij de Berenbrigade terecht als je bijvoorbeeld problemen hebt met:
– (faal)angst en onzekerheid
– werkhouding, taakgerichtheid en motivatie
– gedragsproblemen
– contact maken en houden met anderen
– pesten, gepest worden en ander verdriet
– moeite met het aangeven van grenzen
– moeite met de spelen en werken met anderen.

over mij

Mijn naam is Petra en ik werk al veel jaren in het onderwijs. Ik ben getrouwd en alweer 20 jaar moeder van 2 kinderen en we wonen in Culemborg.
Ik werk als intern begeleider in het onderwijs en heb al veel plekken, veel kinderen en veel verschillende soorten scholen van binnen gezien. Overal kom ik weer wat nieuws tegen en zie en leer ik weer nieuwe dingen. Op dit moment werk ik ook als interim-IB’er en coach via de Kwaliteitsbewaker. Daarnaast werk ik ook wekelijks als begeleider van kinderen in het basisonderwijs waarbij we werken aan de werkhouding, het gedrag en hun sociaal emotionele ontwikkeling.

Ik ben graag in beweging, nieuwsgierig en wil graag weten en voelen hoe het nog beter kan. Ik heb daarom verschillende opleidingen gedaan om kinderen te begeleiden. Op de pagina van werkwijze kun je lezen welke technieken ik vooral inzet als kindercoach om kinderen (samen met de ouders) in beweging te krijgen. Doordat ik goed kan luisteren, kan ik aansluiten bij wat nodig is. Iedere keer weer een mooie uitdaging waar ik echt van houd!

van alles wat ik tegenkom
neem ik een stukje met me mee
Als ik dan iets nodig heb
draag ik altijd een plan, een oplossing, een idee.

van veronzinsels