geniet van pauzemomenten

Heb jij dat ook… dat je ineens schrikt en beseft dat de tijd wel erg hard gaat en dat je voor je gevoel niet genoeg hebt genoten van de mooie momenten? Af en toe even stil staan en een pauzemoment nemen, helpt om je te ontspannen en kun je je batterij weer opladen.

Voorbeelden van pauzemomenten

Voor mij zijn pauzemomenten dé momenten waar je met aandacht even naar jezelf of naar een ander gaat. Gewoon om even te genieten van wat je ziet, hoort, proeft of ervaart. Het moment hoeft niet lang te duren, als je er maar een glimlach van krijgt 🙂

Ik heb een lijstje gemaakt van zaken waar ik van kan genieten…

maak een wandeling
Een wandeling maken is heerlijk, vooral als je wandelt tijdens de zonsondergang, want dan krijg je de prachtige kleuren erbij cadeau. Hetzelfde kleur-effect zie je natuurlijk ook bij een zonsopgang, maar dan moet je wel vroeg uit de veren willen…. Zoek je een fijne wandeling wat verder weg, kijk dan eens naar ideeën bij natuurmonumenten.

speel een spelletje
Het is fijn om eventjes samen met een ander iets te doen. Dat kan natuurlijk eenvoudig met een kopje thee en een gezellig gesprekje. Maar het wordt nog leuker, als je er een klein spelletje bij doet. Wat dacht je van een hersenkraker, een raadspelletje, even dobbelen, of samen even wat doen? Ik heb een verzameling spelletjes op pinterest gemaakt, je kunt ze gewoon uitprinten en spelen. Er zit vast een leuk idee voor jou tussen!

even de keuken in
Ik ben graag in de keuken, want van koken komt mijn hoofd tot rust, bij jou ook? Je kunt op internet veel leuke recepten vinden, die gemakkelijk te maken zijn. Je kunt natuurlijk ook samen koken en het daarna samen gezellig opeten, de keuze is reuze…..

teken of kleur wat
Tekenen en vooral kleuren, werkt meditatief. Als je kleurt ben je gefocust op je taak en dat brengt je naar het hier en nu. Op deze manier hebben prikkels van buitenaf minder kans om je aandacht te trekken en dat levert energie op. Probeer het eens en print een leuke kleurplaat uit.

geniet van je guilty pleasure
Het is leuk om iets stiekem te doet, want heimelijke pleziertjes zorgen dat je even los komt van de dagelijkse hectiek. Mijn guilty pleasure is af en toe een dagkaart of een engelenkaartje trekken… Het is gewoon even leuk op een andere manier na te denken of je goed bezig bent. Je kunt dan even ontsnappen aan je gedachtenstroom.

je kunt ook deze dobbelsteen printen en dan een positieve quote dobbelen…

Vertel… waar kun jij erg van genieten? Ik ben benieuwd wat jouw pauzemoment is, hieronder delen mag, want dan kunnen wij dat ook eens uitproberen!

geniet nooit met mate

– Loesje –

8 antwoorden op “geniet van pauzemomenten”

  1. Gewoon op een muurtje bij de rivier zitten,ogen dicht en de rust op mij in laten werken onder het genot van een vogelconcert.

  2. De deur achter me dichttrekken voor een wandeling in het buitengebied rond het dorp.
    Heerlijk de zon op m’n gezicht, wind door de haren en gedachten op nul.
    Gewoon alleen maar lopen, de omgeving ervaren en verder helemaal niets dan genieten.

  3. Met de hond wandelen, zomaar even pianopingelen tussendoor (al is het maar 2 akkoorden), de wekelijkse yoga, ‘verdwijnen’ in een boek, met de radio aan achter de strijkplank de was wegvouwen (echt waar… vind ik rustgevend). En fröbelen: rond de jaarwisseling veel sterren gevouwen. Van zijdepapier, om op het raam te plakken. Mindful om te doen en mooi om naar te kijken als het (tegen)licht erdoorheen valt. Kan nog steeds: we kunnen wel wat lichtpuntjes gebruiken ;-). Youtube staat er vol mee, bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=h4-4kM0BXP8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.