de beer is een mooi krachtdier

De beer is groot en sterk, maar hij is ook vriendelijk en zacht. Een beer is vooral een harde werker en kan goed focussen, maar in de winter trekt ie zich lekker terug om een lange luie winterslaap te maken. Deze winterslaap is een tijd om te heerlijk te weg te dromen, maar het is ook een tijd voor reflectie en een tijd om nieuwe doelen te stellen….

een krachtdier

Een beer is eigenlijk een combinatie van mannelijke kracht en van vrouwelijke zachtheid.
Hij is een beschermer en helper voor als je wat moed kunnen gebruiken. Door je (oude) angst kun je weinig vertrouwen hebben dat het goed komt. Een beer brengt je in contact met je oerkracht en je innerlijke weten. Hij probeert te vertellen dat we de tijd mogen nemen om dingen te doorleven en te verwerken. Hij weet dat je het waard bent en hoopt dat je met zijn steun meer zelfvertrouwen zult krijgen.

daarom…

Een beer komt gewoon in vriendschap. Hij zet graag zijn grote lijf achter je, zodat je tegen hem kunt leunen, want samen sta je sterk. Je mag gerust zijn hulp inroepen als je voelt dat je die kunt gebruiken.
Daarom zet ik graag het krachtdier beer in als ik werk met kinderen. Mijn werkwijze is dat we samen bouwen aan het vergroten van het zelfvertrouwen. Want als je erop vertrouwt dat je zelf je antwoorden weet, dan kun je deze vinden en kun je je problemen daarna zelf de baas!

better to face the bear
than run for it

-Robert Jordan-

2 antwoorden op “de beer is een mooi krachtdier”

  1. Eigenlijk weet je je antwoorden altijd, als je luistert en je bezint, het word alleen niet altijd geaccepteerd en begrepen als je even past of afstand neemt.
    Bij kinderen lijkt dat nog moeilijker, of het escaleert of het trekt zich terug .

    1. Als je de tijd neemt om te luisteren komt het wel goed, zoals je zegt. Maar het klopt ook dat er een snelle reactie wordt verwacht. Ik wens dat dit in de toekomst wat kan veranderen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.